corner Banner

5 vragen aan: Marijke van Tintelen

Marijke van Tintelen is onlangs bij Adjust begonnen als inkoopconsultant. We zijn enorm blij met haar expertise op het gebied van o.a. aanbesteden en contractmanagement. Om haar beter te leren kennen vuren we vijf vragen op haar af. Bekijk snel de video!

1. Wie ben jij en wat ga je precies doen bij Adjust?

Ik ben Marijke van Tintelen en ik ben senior inkoopconsultant en contractmanagement bij Adjust. In deze rol zal ik klanten o.a. gaan ondersteunen bij de keuze voor de best passende contractvorm bij het project en organisatie, het opstellen van de contract- en aanbestedingsdocumenten, de aanbesteding en bij de contractbeheersing in de uitvoering.

2. Wat heb je hiervoor gedaan?

Hiervoor was ik als contractmanager werkzaam bij waterschap Zuiderzeeland. En daarvoor als inkoopadviseur bij het waterschap en bij de gemeente Urk. Als contractmanager heb ik gewerkt aan het project Versterking Drontermeerdijk. Ik heb voor dit project de contractkeuze bepaald met het IPM (< wat is IPM?) team, de contractdocumenten opgesteld, de aanbesteding doorlopen en een gedeelte van de realisatie.Het was voor het waterschap de eerste keer om een dijkversterking zelf te doen en dan ook nog met een UAV-gc contract te werken. Dit was voor iedereen een leerervaring, alles was voor de eerste keer en moest ontwikkeld of opgezet worden. Heel leuk om te doen.

Als inkoopadviseur heb ik vele aanbesteding gedaan of begeleid, inkoop geprofessionaliseerd, spendanalyses gemaakt en nog veel meer.

3. Welke leerpunten neem je mee vanuit jouw eerdere werkzaamheden en projecten?

Ik vind systems engineering een zeer goede en interessante manier van werken. De gestructureerde werkwijze, waarbij je veel afstemt met het team en stakeholders en waarbij het overzichtelijk blijft wat je doet gedurende het gehele project, zonder dat het al te formalistisch wordt. We hebben dit toegepast bij het waterschap, maar er is nog veel meer mogelijk. Ik hoop dat ik mijn kennis hiervan kan inbrengen in mijn opdrachten bij Adjust. Van systeemgerichte contractbeheersing heb ik veel kennis en die zou ik graag meer in de praktijk willen toepassen.

4. Noem eens een prestatie waar je trots op bent?

We hebben al twee keer een huis gebouwd, althans de aannemer. Dit vond ik zeer leuk om te doen en ik ben elke keer  ontzettend blij geweest met het proces en het eindresultaat. Op werkgebied ben ik  enorm trots op het contract dat we hebben geschreven voor Waterschap Zuiderzeeland. De opdrachtnemer was erg onder de indruk. Ook heb ik veel complimenten gekregen op mijn functioneren als contractmanager, dat is altijd fijn om te horen.

5. Waarom heb je voor Adjust gekozen?

Het is een persoonlijke organisatie waar je een mens bent, één van het team en niet een nummertje. Adjust is oprecht en dit past bij mijn persoonlijke waarden. Er wordt gezamenlijk gewerkt aan de kennis en de ambities van de consultantsEr is veel contact tussen de consultants onderling en ook het contact met het kantoor is sterk. Hierdoor zie ik kans op opdrachten die bij bij mijn ambities passen en waardoor ik mijn kwaliteiten kan inzetten bij de klant. Een win-win-win situatie!

Adjust Consulting B.V.

Kenniscentrum

Interessant? Deel dit artikel!

Lees verder in ons kenniscentrum

No items found