Adjust
icon-arrow-right

Blog: Zo zet je de versnelling in naar een duurzame economie

Hoe kan de coronacrisis de versnelling inzetten naar een duurzame economie?

Image

Zo zet je de versnelling in naar een duurzame economie

Bedrijven waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat, doen het in de coronacrisis beter dan het marktgemiddelde, berekende de bank HSBC*. Onderzoek bevestigt dit**. De bedrijven die verbeterend duurzaam ondernemen, presteren maar liefst vier keer beter dan de Fortune 500. Het belang van de opdrachtgever bij TCO (Total Cost of Ownership) is de eindklant voor ogen te houden. Op dit moment overheerst de korte termijnstrategie bij bedrijven, terwijl juist innoveren zo belangrijk is. De enige manier om te overleven, is door duurzaamheid levensvatbaar te maken, door risico’s te verkleinen en de schaalbaarheid op te voeren.

Verdienen met duurzame ketensamenwerkingen

We werken daarom samen met partners en leveranciers in het stimuleren van innovatie en duurzame ketensamenwerkingen. Het niveau in de doelstellingen en de ontwikkeling van elke keten betekent investeren (Tier one en Tier two leveranciers) en enthousiasmeren. Hoe meer je investeert in het enthousiasme om de uitdaging aan te gaan, hoe interessanter de verdienmodellen worden. Ieder in de keten verdient! Als men ‘mee’ investeert en een nieuwe productiestraat ontwikkelt, dan kun je dat terugverdienen. Belangrijke drivers voor succes zijn: innovatie en duurzame energie & circulariteit.

In dit kader ondersteunt Adjust (en dochterbedrijf Motive) klanten door een multidisciplinaire aanpak in de praktijk met alle leveranciers, voor zowel de korte als de lange termijn. Op de korte termijn weten we inkoopbesparingen te realiseren (10-25%) zodat bedrijven weer in staat zijn om te innoveren. Zo zal deze pandemie de versnelling inzetten naar een duurzame economie!

 

*Het Financieele Dagblad, 5 mei 2020

** Firms of Endearment: How World-Class Companies Profit from Passion and Purpose, Raj Sisodia, David B. Wolfe en Jag Seth

Verder praten over consultancy? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Quotee
Noortje Bruggeman

Manager HR

laatste ontwikkelingen

5 vragen aan Jill Thoen, contractmanager bij Adjust.

Author
door Isabella Vermeulen

Contractmanagement in het Sociaal Domein bij de gemeente

Author
door Berry Plugge

Rechtmatigheid van de uitgaven: slimme analyse biedt inzicht!

Author
door Ronald Vroom
contact

Kom in contact met Adjust

Meer weten over de dienstverlening van Adjust?

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan