Adjust
icon-arrow-right

Het beste opleidingsprogramma voor ambitieuze startende inkopers

Motive is het inkooptraineeship en daarmee de kweekvijver van Adjust Consulting. Net-afgestudeerde hbo’ers met de ambitie om de beste inkoper van Nederland te worden, doen bij Motive waardevolle praktijkervaring op én leren het beste uit zichzelf te halen. In dit artikel maak je kennis met de Business Unit Manager van Motive, Kim Bijnen, en lees je wat een traineeship bij Motive inhoudt.

Image

Wie is Kim Bijnen?

Sinds een jaar staat Kim (25) aan het roer bij Motive. Zij is hét voorbeeld van hoe snel het kan gaan wanneer je talenten worden gezien en ontwikkeld. Hoe ze zichzelf zou omschrijven? ‘Ik houd van regelen en vindt het fijn om dingen voor elkaar te krijgen.’ vertelt ze lachend. Collega’s ondervonden dat onlangs nog tijdens een teamuitje. In no-time had Kim alle raadsels in een virtuele escape room gekraakt. Het laat goed zien hoe ze is: oplossingsgericht.

Kim kwam voor het eerst met inkoop in aanraking tijdens de opleiding Facility Management aan de Haagse Hogeschool. ‘Tijdens de opleiding kreeg ik ook het vak inkoop in het 2e jaar en dat vond ik het allerleukst.’ Ze vertelt dat vooral de stage bij de Veiligheidsregio Kennemerland indruk maakte. ’Vanaf dat moment was de keuze gemaakt voor een loopbaan in inkoop en werden alle stages en minors op het inkoopvak afgestemd.’

Motive gaat écht voor ontwikkeling

Door het volgen van de minor Inkoop had Kim vrijstelling voor NEVI 1. Motive houdt potentials goed in de gaten en zo werd Kim door Motive benaderd voor een gesprek. ‘Bij Motive hadden ze gezien dat mijn vierdejaars stage over circulair inkopen binnen de meubelindustrie ging.’ Ze vervolgt: ‘Ik ben ook met andere partijen in contact geweest, maar Motive sprak mij het meest aan. Motive had veel aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling en voor het ontwikkelen van eigenaarschap.’ Ook de goede arbeidvoorwaarden en de ervaring die je bij Motive opdoet door de diverse opdrachten, vond Kim zeer waardevol.

Het inkooptraineeship bij Motive

Motive coacht op zowel op persoonlijk als vakinhoudelijk vlak. ‘Als Motivator ga je 2-wekelijks met je persoonlijke coach in gesprek. Daarnaast heb je tijdens je eerste opdracht 8 uur per week vakinhoudelijke coaching,’ vertelt Kim. ‘Je krijgt eens per 10 weken een competentie-evaluatie vanuit de beroepscompetentieniveaus van de NEVI. Ook kun je deelnemen aan de programma’s van de Adjust Academy en krijg je de gelegenheid NEVI 1 & 2 en IPMA D te volgen.’

Naast ervaring en vaardigheden, benadrukt Kim ook de waarde van de contacten die je opdoet: ‘Je krijgt uitdagende opdrachten bij aansprekende opdrachtgevers en je verrijkt je netwerk met leuke, gelijkgestemde collega’s.’ Doordat Motive onderdeel is van Adjust Consulting, krijgen Motivators na het afronden van het programma de kans om door te stromen naar Adjust. Uitstromen naar een opdrachtgever is ook een mogelijkheid.

Voor wie is Motive?

Het programma is geschikt voor iedereen met minimaal een afgeronde hbo-opleiding en een bovengemiddelde, aantoonbare interesse voor inkoop. Kim vult aan: ‘Daarnaast moet je bereid zijn jezelf een spiegel voor te houden. Je moet ervoor open staan om jezelf op persoonlijk en professioneel vlak te blijven ontwikkelen.’ Motive besteedt hier tijdens de strenge voorselectie veel aandacht aan in de vorm van een ontdekkingssessie.

Wil je meer weten over Motive?

Voor een vrijblijvende kennismaking kun je contact opnemen met Noortje Bruggeman: noortje.bruggeman@adjust.nl

Verder praten over consultancy? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Quotee
Noortje Bruggeman

Manager HR

laatste ontwikkelingen

5 vragen aan Jill Thoen, contractmanager bij Adjust.

Author
door Isabella Vermeulen

Contractmanagement in het Sociaal Domein bij de gemeente

Author
door Berry Plugge

Rechtmatigheid van de uitgaven: slimme analyse biedt inzicht!

Author
door Ronald Vroom
contact

Kom in contact met Adjust

Meer weten over de dienstverlening van Adjust?

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan