Adjust
icon-arrow-right

Holland Capital investeert in de groeiambities van Adjust

Amsterdam / Amstelveen, 23 januari 2024 – Holland Capital investeert in Adjust, een gerenommeerd inkoop- en contractmanagement adviesbureau voor de publieke, semipublieke en private sector. De investering van Holland Capital biedt het bedrijf de mogelijkheid om de gestelde groeiambities te versnellen.

Image

Inkoop- en contractmanagement

De laatste jaren neemt de vraag naar inkoop- en contractmanagement dienstverlening toe door een groeiend bewustzijn van de toegevoegde waarde van professioneel inkoop en contractmanagement, een tekort aan gespecialiseerd personeel en een aanbestedingsplicht voor de (semi-)publieke sector. Door deze ontwikkelingen vragen bedrijven en overheden in toenemende mate ondersteuning aan adviesbureaus zoals Adjust. Met een team van meer dan 200 ervaren en gespecialiseerde consultants ondersteunt Adjust haar klanten met complexe inkoop- en contractmanagement vraagstukken, strategievorming & organisatieontwikkeling. Belangrijke thema’s daarbij zijn duurzaamheid, de energietransitie en digitalisering.

Adjust en Holland Capital

Adjust is een toonaangevende speler op het gebied van inkoop- en contractmanagement dienstverlening in Nederland. Het bedrijf is de afgelopen jaren hard gegroeid, zowel autonoom als via overnames. Holland Capital en Adjust hebben samen een groeiplan opgesteld voor de komende jaren, waarin de nadruk zal liggen op groei van de huidige business, het betreden van aanpalende niches, en internationale buy-and-build. Daarnaast ziet Holland Capital, als technology investeerder, kansen voor digitalisering binnen het inkoop- en contractmanagement domein en de dienstverlening van Adjust.

Guido Winnink (CEO Adjust): “Wij hebben altijd ons eigen pad gevolgd binnen de markt van inkoop en contractmanagement dienstverlening. Het leveren van toegevoegde waarde door kwalitatief hoogwaardige dienstverlening staat daarin centraal. Daarnaast zetten we in op maatschappelijke waarde door innovatieve oplossingen. We zijn blij dat we met Holland Capital een investeerder hebben gevonden die ons zal ondersteunen op dit pad. Dit zal van waarde zijn voor onze klanten en voor alle Adjusters die nog meer kansen krijgen voor groei en ontwikkeling. ” 

Laurens Platteeuw (Investment Director, Holland Capital): “Met een zeer ervaren team en een stevig track record in overnames zijn wij verheugd om Adjust toe te voegen aan onze Technology portfolio. Vanuit Holland Capital kunnen wij het bedrijf onder andere faciliteren in de transformatie naar een tech-enabled business model. Zo willen we door middel van digitalisering de inkoop en contractmanagement experts van Adjust ondersteunen, zodat deze experts het verschil kunnen blijven maken en de klanten een nog betere dienstverlening ervaren.”

Over Adjust

Adjust is in 2003 opgericht door huidig CEO Guido Winnink. Met een team van ruim 200 inkoop- en contractmanagement professionals is Adjust werkzaam voor multinationals, grote- en middelgrote ondernemingen, de zorgsector, gemeenten, provincies, ministeries en andere (semi) overheidsinstellingen. Adjust heeft in de afgelopen jaren al diverse succesvolle overnames gedaan, te weten: Motive Talent (2019), Inkada en Emeritor (beide 2022), InkoopMeesters en Inteon (beide 2023).

Over Holland Capital

Holland Capital investeert al ruim 40 jaar verantwoord en succesvol in meer dan 180 Nederlandse MKB-bedrijven. Met een heldere investeringsstrategie zijn ze actief in de aantrekkelijke groeimarkten van Healthcare, Technology en Agrifood. Het ervaren en betrokken investeringsteam begrijpt ondernemerschap. Ze streven naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waarin ze investeren, met als gemeenschappelijk doel groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk van succesvolle ondernemers in de relevante groeimarkten. Holland Capital heeft kantoren in Amsterdam en Düsseldorf.

Verder praten over consultancy? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Quotee
Noortje Bruggeman

Manager HR

laatste ontwikkelingen

5 vragen aan Jill Thoen, contractmanager bij Adjust.

Author
door Isabella Vermeulen

Contractmanagement in het Sociaal Domein bij de gemeente

Author
door Berry Plugge

Rechtmatigheid van de uitgaven: slimme analyse biedt inzicht!

Author
door Ronald Vroom
contact

Kom in contact met Adjust

Meer weten over de dienstverlening van Adjust?

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan