Adjust
icon-arrow-right

Maak kennis met Bas Schols

Maak kennis met Bas Schols en zijn energieproject voor ruim 2 miljoen huishoudens. Bas is sinds kort in dienst bij Adjust. Werken bij Adjust geeft Bas de ruimte en de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen en de projecten aan te pakken die hij graag doet. In dit artikel maak je kennis met Bas en vertelt hij over zijn eerste uitdagende groene energie project bij Adjust.

Image

Wie is Bas?

Bas is 38 jaar jong woont in De Meern bij Utrecht. Bas is een echte avonturier, hij houdt van vrijheid en wil zich tegelijkertijd verbonden voelen. Bas is een levensgenieter pur sang, pakt graag de kansen die op zijn pad komen en heeft met zichzelf afgesproken alleen die dingen te doen waar hij blij van wordt. In zijn vrije tijd kun je Bas onder andere vinden op de sloeproeivereniging. Naast het roeien zelf, houdt hij zich bezig met het onderhoud van het ruim 132 jaar oude varende clubhuis de “Jonge koop van Utrecht”, het organiseren van wedstrijden en zorgt hij ervoor dat de sfeer binnen de club op peil blijft. Bas houdt van het buiten zijn & watersporten zoals zeilen, roeien, duiken, en sinds kort is hij ook is begonnen met het volgen van Kitesurfen lessen. Bas vertelt met een grote glimlach op zijn gezicht over zijn zwerftocht door zuidoost Azië. Reizen ziet hij als mooie aanvulling op zijn leven, maar in Nederland ligt zijn basis.

Studie en werkervaring.

Bas heeft een indrukwekkende studie carrière doorlopen. Hij is begonnen op de LTS (Lagere Technische School), vervolgens maakte hij de overstap naar de MTS (Middelbaar Technische School), om van daaruit naar de HTS (Hogere Technische School) te gaan waar hij de studies elektrotechniek en technische bedrijfskunde met positief resultaat heeft afrond. Bas kijkt daar nuchter naar, en vindt het voor hem logische stappen, omdat hij gefascineerd is door de techniek in combinatie met bedrijfskunde.
De keuze om, na ruim 7 jaar bij Vialis als contractmanager te hebben gewerkt, de overstap te maken naar Adjust was snel gemaakt. “Bij Adjust werk je niet alleen, je hebt de beschikking over de competenties van 45 vakgenoten die allemaal dezelfde passie delen, dat geeft zoveel meer mogelijkheden. Bij Adjust werk je als team aan opdrachten, dat is ongelooflijk leerzaam”, aldus Bas. Bas vertelt dat hij bij Vialis veel geleerd heeft, en alle mogelijkheden heeft benut om zich te ontwikkelen tot senior contractmanager. Dat is ervaring die hem nu goed van pas komt.

Het windmolenproject.

Bas vertelt over zijn huidige project dat alles te maken heeft met de energietransitie. “Ik ben als contractmanager direct betrokken bij het project ‘Hollandse Kust (Noord en West Alpha)’. Dat zijn twee windmolenparken die op zee, voor de kust bij Beverwijk en Wijk aan Zee, aangelegd worden. Binnen dit project is Bas betrokken bij de twee werkstromen, Landkabel en Transformatorstation “Wijk aan Zee”, en de daarbij behorende contracten en contractvormen. Voor de aanleg van het kabelwerk, om de verbinding te maken tussen waar de kabel van het windmolenpark aan land komt tot aan de hoogspanning aansluiting in Beverwijk. Dat is een 10 kilometer lang tracé met daarbij een heel groot transformatorstation.

Dit imposante project, gaat in de toekomst een vermogen van 2,1 Gigawatt leveren, genoeg om ruim 2 miljoen huishoudens voorzien van groene stroom. In het TenneT informatiecentrum in Wijk aan Zee is een maquette opgesteld van dit project: het is de moeite waard om daar eens een kijkje te nemen.

Hoe ziet een dag van Bas er uit?

Bas vertelt: “Vandaag bestaat mijn dag uit overleg met de verschillende teams die bij de projecten zijn betrokken, en help ik deze teams met het beantwoorden van contractueel gerelateerde vragen”. Bas vervolgt: “Voor één van de boringen moet een groot “zandkasteel” gebouwd worden, dat is een terp op het strand van 40 bij 60 meter en 6 meter hoog. Daar worden contractuele eisen aan gesteld, zoals bijvoorbeeld de eisen voor het beperken van veiligheidsrisico’s. Deze reuzen terp moet blijven staan onder alle weersomstandigheden”. Bas voert daarover gesprekken met de opdrachtnemers. Daarbij let Bas ook op de juiste interpretatie van de contracten. “Als boringen bijvoorbeeld 5 meter uit elkaar moeten liggen, is dat dan 5 meter of zijn er ook nog te hanteren marges?”
Overal zit ook een juridische component aan. Bas vertelt “je moet mee kunnen praten over de technische aspecten, maar ook over de juridische en contractuele aspecten”. Dit gaat hem door zijn achtergrond als techneut (elektrotechniek) en zijn functie als contractmanager moeiteloos af en voert het gesprek met zowel een techneut als de directie.

Waarom vind Bas dit zo’n aansprekend project?

Bas vertelt dat dit project alles in zich heeft waar hij blij van wordt. De maatschappelijke relevantie, de grootsheid, de toegevoegde waarde die hij levert en de combinatie van techniek en juridische aspecten. Alles is aanwezig!

Voor wie is een carrière als consultant bij Adjust interessant?

Wanneer je als professioneel inkoper op zoek bent naar meer afwisseling, uitdagende en betekenisvolle projecten, is een loopbaan bij Adjust een interessante optie voor je. Bij Adjust werk je niet alleen aan een project, maar heb je de kennis en ervaring van 45 collega’s tot je beschikking. Je werkt volop aan je eigen ontwikkeling en draagt bij aan de ontwikkeling van onze opdrachtgevers. Bij Adjust werken we met hoofd en hart aan inkoopprojecten bij overheden en bedrijfsleven.

Verder praten over consultancy? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Quotee
Noortje Bruggeman

Manager HR

laatste ontwikkelingen

5 vragen aan Jill Thoen, contractmanager bij Adjust.

Author
door Isabella Vermeulen

Contractmanagement in het Sociaal Domein bij de gemeente

Author
door Berry Plugge

Rechtmatigheid van de uitgaven: slimme analyse biedt inzicht!

Author
door Ronald Vroom
contact

Kom in contact met Adjust

Meer weten over de dienstverlening van Adjust?

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan