Adjust
icon-arrow-right

Samenwerking Adjust en Coolset

Coolset, ‘het Sustainability platform’ voor de private sector en Adjust, een toonaangevend adviesbureau voor inkoop in de Benelux, kondigen met trots een nieuwe samenwerking aan die bedrijven zal ondersteunen in hun duurzaamheidstransformatie.

Image

Te midden van groeiende milieuzorgen en toenemende regelgevingsdruk is de vraag naar Sustainable Procurement nog nooit zo hoog geweest. Bedrijven erkennen de cruciale rol die Sustainable Procurement speelt, niet alleen bij het voldoen aan wettelijke vereisten, maar ook bij het stimuleren van concurrentievoordeel en innovatie. Deze verschuiving biedt een aanzienlijke kans voor bedrijven om hun inkoopstrategieën te heroverwegen en te transformeren om meer in lijn te zijn met duurzaamheidsdoelstellingen.

Naarmate de race naar ‘Net Zero emissions’ intenser wordt, spelen leveranciers een centrale rol in het succes van de duurzaamheidstransitie van bedrijven. Hoewel de nadruk traditioneel heeft gelegen op het meten en rapporteren van Scope 1-3 emissies, berust ware decarbonisatie op het maken van slimmere keuzes met betrekking tot producten en leveranciers. Met meer dan 20 jaar expertise en meer dan 200 inkoopspecialisten heeft Adjust de expertise opgebouwd om die transformatie succesvol te stimuleren.

De samenwerking met Adjust vult de dienstverlening van Coolset aan door diepgaande inkoopexpertise te integreren met de Sustainability software van Coolset. Het gezamenlijke aanbod stelt bedrijven in staat om slimmere, meer duurzame inkoopbeslissingen te nemen en inkoop af te stemmen op de bredere duurzaamheidsstrategie van het bedrijf. Samen zijn de bedrijven gepositioneerd om een unieke combinatie te bieden van op data-driven insights en domeinexpertise die bedrijven nodig hebben om over te stappen op meer Sustainable Procurement.

Guido Winnink, CEO van Adjust Consulting, merkt op: “Duurzame transformatie begint met het maken van betere keuzes in inkoop. Na een Europees breed selectieproces te hebben uitgevoerd, hebben we Coolset gekozen als onze partner en kunnen we nu een data-driven aanpak hanteren voor Sustainable Procurement, om onze klanten meetbare veranderingen te helpen realiseren.”

Konstantinos, CEO van Coolset, merkt op: “Door de behoefte aan het integreren van uitgebreide Sustainable Procurement strategieën in de mid-market, vonden we in Adjust een ideale partner. Hun inkoopadvies biedt een praktische route naar duurzame transformatie door keuzes te maken die daadwerkelijk impact hebben.”

In de huidige markt, waar elk bedrijf moet nadenken over zijn impact op de planeet, is deze samenwerking een stap vooruit. Het gaat erom bedrijven de tools en kennis te geven om beslissingen te nemen die goed zijn voor het milieu en hun financiële resultaten. We maken het gemakkelijker voor bedrijven om de juiste leveranciers en producten te kiezen die voldoen aan hoge duurzaamheidsnormen.

 

Verder praten over consultancy? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Quotee
Wiebe van der Weerd

Directeur Privaat

laatste ontwikkelingen

5 vragen aan Jill Thoen, contractmanager bij Adjust.

Author
door Isabella Vermeulen

Contractmanagement in het Sociaal Domein bij de gemeente

Author
door Berry Plugge

Rechtmatigheid van de uitgaven: slimme analyse biedt inzicht!

Author
door Ronald Vroom
contact

Kom in contact met Adjust

Meer weten over de dienstverlening van Adjust?

Stuur een bericht

"*" geeft vereiste velden aan