Adjust
icon-arrow-right

DORC – invulling van de Lead Procurement rol bij een internationaal project

Dutch Ophthalmic Research Center (DORC), een toonaangevend Nederlands bedrijf in oogchirurgische apparatuur, instrumenten en vloeistoffen (sinds kort onderdeel van Carl Zeiss Meditec AG), stond in oktober 2021 voor de uitdagende taak om enkele productielijnen over te brengen naar een vestiging in de Verenigde Staten. De consultant van Adjust maakte deel uit van het speciaal voor dit project samengestelde internationale projectteam en had als Lead Procurement de taak om alle procurement activiteiten in het project te inventariseren, coördineren en uit te voeren.

Image

In het kort

DORC
Quotee
Annuska Does- van der Holst

Managing consultant Privaat

De ondersteuning van Adjust

Allereerst heeft onze consultant in overleg met het inkoopteam van DORC een inkoopplan voor dit project opgesteld, waarin een korte en lange termijn inkoopstrategie voor alle producten in scope van het project was uitgewerkt. Tevens zijn diverse leveranciers in de Verenigde Staten geselecteerd en gecontracteerd, onder andere op het gebied van sterilisatiediensten, aanschaf en onderhoud van diverse machines en een cleanroom monitoring systeem. Na een inzet van ruim 2 jaar heeft de Adjust consultant alle lopende zaken goed kunnen overdragen aan de lokale Category Manager in de VS.

Image

Adjust heeft veel meer dan alleen capaciteit ingebracht en levert tot op heden nog steeds een waardevolle bijdrage aan de professionalisering van de inkoopfunctie bij DORC, onder andere op het gebied van categoriemanagement.

Verder praten over consultancy? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Quotee
Annuska Does- van der Holst

Managing consultant Privaat

meer cases
Image
Outsourcen inkoopfunctie & inhuur facilitaire expertise
Image
kwartiermaker (door)ontwikkeling facilitair bedrijf
Image
Outsourcen van de inkoopfunctie bij Mijzo
contact

Kom in contact met Adjust

Meer weten over de dienstverlening van Adjust?

Stuur Annuska Does- van der Holst een bericht

"*" geeft vereiste velden aan