Adjust
icon-arrow-right

Inkoopbesparingsprogramma door inzetten inkoopexpertise bij Monuta

Monuta, uitvaartverzorger en verzekeraar, stond voor een uitdaging toen veel inkoopexpertise door natuurlijk verloop verloren ging. Bas Brouwer, hoofd van Corporate Development bij Monuta, werd verantwoordelijk voor inkoop en werkte samen met Adjust aan twee belangrijke initiatieven.

Image

In het kort

Monuta
€ 2.000.000
Quotee
Wiebe van der Weerd

Directeur Privaat

Inkoopdata & tijdelijke capaciteit

Het eerste initiatief omvatte het tijdelijk inzetten van consultants om capaciteit toe te voegen en taken op zich te nemen totdat een permanent teamleider werd aangesteld. Daarnaast was het verkrijgen van grip op inkoopdata het doel, zoals leveranciers, contracten en inkoopcategorieën, die verspreid en gedecentraliseerd waren. Adjust hielp bij het integreren van systemen en tools om deze gegevens te consolideren.

Image

Met de verkregen inzichten ontwikkelde het team een nieuwe inkoopstrategie, ondersteund door de directie van Monuta. Adjust speelde ook een rol bij het opzetten van een inkoopbesparingsprogramma, waarbij contracten werden gebundeld en voorwaarden werden verbeterd. Dit leidde tot aanzienlijke kostenbesparingen en legde de basis voor de implementatie van een Purchase-to-Pay-systeem en proces.

Het succes van de opdracht werd niet alleen gemeten in capaciteitsopbouw, maar ook in het vermogen om waardevolle data in te zetten voor strategische inkoopbeslissingen.

Bovendien begreep Adjust de complexiteiten van de uitvaartbranche, wat cruciaal was voor het succes van het project. In het kort heeft Adjust Monuta geholpen bij het herstructureren van de inkoopafdeling, het benutten van data voor kostenbesparingen en het transformeren van inkoopprocessen.

Verder praten over consultancy? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Quotee
Wiebe van der Weerd

Directeur Privaat

meer cases
Image
Royal koopmans- succesvolle inzet van specifieke expertise bij aanleg kade
Image
Outsourcen inkoopfunctie bij Kind & Co Ludens
Image
Kwartiermaker (door)ontwikkeling bij Zorggroep Maas & Waal
contact

Kom in contact met Adjust

Meer weten over de dienstverlening van Adjust?

Stuur Wiebe van der Weerd een bericht

"*" geeft vereiste velden aan