Adjust
icon-arrow-right

Inkopen van grondstoffen, met een focus op kritieke materialen bij Aviko

Adjust ondersteunde Aviko door de inzet van een Motivator bij het inkopen van grondstoffen, met een focus op kritieke materialen zoals schaarse granen. De consultant was betrokken bij onderhandelingen en waarborgde de productiecontinuïteit. Daarnaast voerde hij taken uit op het gebied van contractbeheer, Category Management en het selecteren van leveranciers.

Image

In het kort

Aviko
Quotee
Wiebe van der Weerd

Directeur Privaat

Complexe grondstoffenmarkt en de uitdagingen van het draaiende houden van een grote organisatie

Onze Motivator heeft zich, onder begeleiding van Team Inkoop, snel kunnen inwerken in de wereld van Aviko: de werkwijze, de onzekerheid op de markt, maar vooral het draaiende houden van een immense organisatie. Een markt waar contracten geen contracten waren, maar indicaties, een markt waar leveringszekerheid boven langdurige samenwerkingen kwam te staan en waar elk stukje graan als goud bestempeld kon worden.

Image

Onze Motivator heeft Aviko op verschillende wijzen kunnen ondersteunen in het inkopen van grondstoffen. Met name de wekelijkse meetings omtrent de Critical Materials stond aan de basis van de ontwikkeling. Het doel van de meeting was het inzichtelijk maken en houden van de behoefte aan materialen die schaars zijn op de markt. Hierbij kan gedacht worden aan de granen uit Oekraïne die in 2022 schaars en prijzig waren. Meerdere internationale leveranciers dienden benaderd te worden voor het verkrijgen van deze belangrijke grondstof in verschillende vormen en maten.

In dit traject stonden onderhandelingen, continuïteit in de productie en de kikkers in de kruiwagen houden centraal. Interessant en gaaf om deze verantwoordelijk hebben te mogen dragen!

Naast de Critical Materials stond de opdracht bij Aviko met name uit contractbeheer, Category Management en het contracteren van de juiste leveranciers.

De beoogde resultaten zijn behaald; een lange termijn resultaat door het terugbrengen van de Critical Materials naar een behapbare hoeveelheid. Daarnaast is een concept Category Managementplan ingericht op basis van het Kraljic-Matrix.

 

Verder praten over interim management? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Quotee
Wiebe van der Weerd

Directeur Privaat

meer cases
Image
Royal koopmans- succesvolle inzet van specifieke expertise bij aanleg kade
Image
Outsourcen inkoopfunctie bij Kind & Co Ludens
Image
Kwartiermaker (door)ontwikkeling bij Zorggroep Maas & Waal
contact

Kom in contact met Adjust

Meer weten over de dienstverlening van Adjust?

Stuur Wiebe van der Weerd een bericht

"*" geeft vereiste velden aan