Adjust
icon-arrow-right

Inrichten van de inkoopprocessen bij Lely

De consultant Anouschka van den IJssel van Adjust heeft gedurende negen maanden de rol van junior Sourcing Manager IT vervuld voor Lely, een vooraanstaand bedrijf in de agrisector, gespecialiseerd in de productie van geavanceerde machines. Gedurende deze periode kwam herhaaldelijk de behoefte naar voren voor meer structuur binnen het inkoopproces en het IT-inkoopteam van Lely.

Image

In het kort

Lely
Quotee
Anouschka van den IJssel

Motivator Adjust

De ondersteuning van Adjust

In de aanvangsperiode van drie maanden lag de nadruk op het opzetten van gestructureerde inkoopprocessen bij Lely, waarbij Anouschka nauw samenwerkte met verschillende stakeholders binnen het bedrijf. Dit omvatte het betrekken van diverse afdelingen en het managementteam, gevolgd door de presentatie van deze processen aan de relevante partijen. Daarnaast heeft Anouschka een contractmanagementsysteem ontwikkeld voor Lely, omdat dit ontbrak binnen de inkoopafdeling van het bedrijf. Dit systeem biedt een overzicht van alle lopende contracten, wat heeft geleid tot een verbeterd inzicht in de werklast en tijdige vernieuwing van contracten.

Image

Ten slotte heeft Anouschka diverse contractvernieuwingen geïmplementeerd bij Lely, waaronder een nieuw data- en telefoniecontract voor de gehele organisatie. Het resultaat van deze inspanningen is een aanzienlijke vooruitgang binnen de inkoopafdeling van Lely, waarbij het ontwikkelde contractmanagementsysteem heeft bijgedragen aan een beter inzicht in toekomstige vernieuwingen. Bovendien zijn alle contractvernieuwingen tot zes maanden na vertrek van Anouschka afgerond, waarbij aanzienlijke besparingen, zoals €110.000 per jaar op het telefoniecontract, zijn gerealiseerd.

 

“wat jammer dat je weggaat!” – meerdere stakeholders

Verder praten over consultancy? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Quotee
Anouschka van den IJssel

Motivator Adjust

meer cases
Image
Outsourcen inkoopfunctie & inhuur facilitaire expertise
Image
kwartiermaker (door)ontwikkeling facilitair bedrijf
Image
Outsourcen van de inkoopfunctie bij Mijzo
contact

Kom in contact met Adjust

Meer weten over de dienstverlening van Adjust?

Stuur Anouschka van den IJssel een bericht

"*" geeft vereiste velden aan