Adjust
icon-arrow-right

Kwartiermaker (door)ontwikkeling bij Zorggroep Maas & Waal

Cliënten die welzijn, leefplezier en comfort ervaren, ondanks de beperkingen die ouderdom met zich meebrengt. Dat is in de kern het doel van het werk van zorggroep Maas & Waal (zMW). Met vijf zorglocaties en een zMW Thuiszorg- en Behandelteam in de gemeenten West Maas en Waal, Druten, Beuningen en Wijchen is zorggroep Maas & Waal stevig verankerd in de regio. ZMW staat voor grote maatschappelijke uitdagingen, waaronder de toenemende zorgvraag, de krapper wordende arbeidsmarkt en de betaalbaarheid van de zorg. Daarnaast spelen er thema’s als veiligheid, duurzaamheid, beschikbaarheid en digitalisering. De veranderende vraag en omgeving maken dat het facilitair bedrijf van zMW toekomstbestendig moet worden (in)gericht om de diverse uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. zMW heeft daarmee behoefte aan tijdelijke ondersteuning van het facilitair bedrijf. Waardoor planmatig en tijdig ingespeeld kan worden op de voorliggende uitdagingen en facilitaire (deel)processen toekomstbestendig (in)gericht kunnen worden.

Image

In het kort

Zorggroep Maas & Waal
Quotee
Alger Vissers

Consultant Zorg (Inteon)

De ondersteuning van Inteon

De traditionele grenzen tussen (facilitaire) ondersteuningsafdelingen zijn aan het vervagen. Er liggen vele uitdagingen zoals kennis en uitbestedingsvraagstukken (zelf doen, samendoen en/of uitbesteden). De verandering van morgen is altijd sneller dan die van vandaag waardoor de traditionele oplossingen continu onder druk staan. In die wereld slaat Inteon een brug tussen passende, inventieve ondersteuning en het behouden van de menselijke maat in dienstverlening.

Image

Via een facilitaire QuickScan is de huidige situatie geïnventariseerd. Daarbij is integraal, van het geheel naar de delen en van de delen naar het geheel, gekeken. Om in de genoemde (ver)ander(end)e vraag te kunnen blijven voorzien wordt het traditioneel georganiseerde facilitaire bedrijf gaandeweg (door)ontwikkeld naar een regie organisatie. Waarbij een aantal facilitaire processen, die van oudsher in eigen beheer, werden uitgevoerd uitbesteed zijn of worden aan externe (partner)leveranciers. Inteon levert een interim c.q. verandermanager die de organisatie begeleid bij het toekomstbestendig (in)richten van facilitaire (deel)processen.

Verder praten over consultancy? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Quotee
Alger Vissers

Consultant Zorg (Inteon)

meer cases
Image
Royal koopmans- succesvolle inzet van specifieke expertise bij aanleg kade
Image
Outsourcen inkoopfunctie bij Kind & Co Ludens
Image
Outsourcen inkoopfunctie bij Amalia Zorg
contact

Kom in contact met Adjust

Meer weten over de dienstverlening van Adjust?

Stuur Alger Vissers een bericht

"*" geeft vereiste velden aan