Adjust
icon-arrow-right

kwartiermaker (door)ontwikkeling facilitair bedrijf

Laverhof biedt zorg, verpleging, ondersteuning thuis en activiteiten aan seniore inwoners en zorgbehoevenden in de regio Schijndel, Wijbosch, Heeswijk-Dinther en Uden. Laverhof staat voor grote maatschappelijke uitdagingen, waaronder de toenemende zorgvraag, de krapper wordende arbeidsmarkt en de betaalbaarheid van de zorg. Daarnaast spelen er thema’s als veiligheid, duurzaamheid, beschikbaarheid en digitalisering. De veranderende vraag en omgeving maken dat het facilitair bedrijf van Laverhof toekomstbestendig moet worden (in)gericht om de diverse uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Laverhof heeft daarmee behoefte aan tijdelijke ondersteuning van het facilitair bedrijf. Waardoor planmatig en tijdig ingespeeld kan worden op de voorliggende uitdagingen en facilitaire (deel)processen toekomstbestendig (in)gericht kunnen worden.

Image

In het kort

Laverhof
Quotee
Roy Martini

Directeur Inteon

De ondersteuning van Inteon

De traditionele grenzen tussen (facilitaire) ondersteuningsafdelingen zijn aan het vervagen. Er liggen vele uitdagingen zoals kennis en uitbestedingsvraagstukken (zelf doen, samendoen en/of uitbesteden), het mensgericht(er) en/of kleinschalig(er) organiseren van de zorg, digitalisering, duurzaamheid en/of de problemen op de arbeidsmarkt. De verandering van morgen is altijd sneller dan die van vandaag waardoor de traditionele oplossingen continu onder druk staan. In die wereld slaat Inteon een brug tussen passende, inventieve ondersteuning en het behouden van de menselijke maat in dienstverlening.

Image

In samenwerking met de manager facilitair & vastgoed zijn de huidige en gewenste situatie geïnventariseerd. Daarbij is integraal, van het geheel naar de delen en van de delen naar het geheel, gekeken. Om in de genoemde (ver)ander(end)e vraag te kunnen blijven voorzien wordt het traditioneel georganiseerde facilitaire bedrijf gaandeweg (door)ontwikkeld naar een regie organisatie. Waarbij een aantal facilitaire processen, die van oudsher in eigen beheer, werden uitgevoerd uitbesteed zijn of worden aan externe (partner)leveranciers.

Naast het uitbesteden van de maaltijdproductie en sluiten van de centrale productiekeuken, worden de opslag en logistieke processen anders ingericht. Gelijktijdig met het anders organiseren van de logistieke processen is de inkoopfunctie opnieuw (in)gericht. Waarbij op basis van een gezamenlijk vastgestelde visie, beleid en inkoopjaarplan diverse proces-, en kwalitatieve verbeteringen worden doorgevoerd en inkoopselectietrajecten worden doorlopen.

Verder praten over consultancy? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Quotee
Roy Martini

Directeur Inteon

meer cases
Image
Royal koopmans- succesvolle inzet van specifieke expertise bij aanleg kade
Image
Outsourcen inkoopfunctie bij Kind & Co Ludens
Image
Kwartiermaker (door)ontwikkeling bij Zorggroep Maas & Waal
contact

Kom in contact met Adjust

Meer weten over de dienstverlening van Adjust?

Stuur Roy Martini een bericht

"*" geeft vereiste velden aan