Adjust
icon-arrow-right

Outsourcen inkoopfunctie bij Amalia Zorg

Amaliazorg is een kleinschalige zorgorganisatie met locaties in Asten, Mariaheide, Oirschot en Oisterwijk. Amaliazorg is gespecialiseerd in belevingsgericht groepswonen voor mensen met dementie en verzorgt dagactiviteiten en maaltijden voor thuiswonende senioren. Amaliazorg staat voor grote maatschappelijke uitdagingen, waaronder de toenemende zorgvraag, de krapper wordende arbeidsmarkt en de betaalbaarheid van de zorg. Daarnaast spelen er thema’s als veiligheid, duurzaamheid, beschikbaarheid en digitalisering. Met het professionaliseren van de bedrijfsvoering en de facilitaire organisatie in het bijzonder zocht Amaliazorg een partner voor het organiseren en beheren van de inkoopfunctie.

Image

In het kort

Amalia Zorg
Quotee
Marina van Dijk

Consultant Zorg (Inteon)

De ondersteuning van Inteon

Inteon heeft sinds enkele jaren de strategisch, tactische inkoopfunctie van Amaliazorg overgenomen. Passend bij de ambities en het volume van Amaliazorg worden (inkoop)processen (in)gericht en projectmatige werkzaamheden uitgevoerd. Veel interne doelen en ambities worden idealiter gerealiseerd door te starten met een behoeften bepaling, gevolgd door een bijpassend inkoopselectietraject. De juiste prijs vs. kwaliteitsverhouding is daarbij vanzelfsprekend van groot belang. Echter door juist op alle facetten goed en doordacht in te kopen, stijgt de meerwaarde van de leverancier(s) en dalen de (in)directe kosten voor de organisatie.

Image

Het selectieproces heeft daarmee niet alleen betrekking op het marktconform inkopen van producten en/of diensten, maar ook op het reduceren van kosten die betrekking hebben op bijvoorbeeld het bestelproces, het logistieke proces, de administratieve processen en/of het contractmanagement. Daarmee blijven vraag en aanbod in balans en kan adequaat invulling worden gegeven aan de ambities van Amaliazorg als organisatie.

Verder praten over outsourcing? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Quotee
Marina van Dijk

Consultant Zorg (Inteon)

meer cases
Image
Royal koopmans- succesvolle inzet van specifieke expertise bij aanleg kade
Image
Outsourcen inkoopfunctie bij Kind & Co Ludens
Image
Kwartiermaker (door)ontwikkeling bij Zorggroep Maas & Waal
contact

Kom in contact met Adjust

Meer weten over de dienstverlening van Adjust?

Stuur Marina van Dijk een bericht

"*" geeft vereiste velden aan