Adjust
icon-arrow-right

Outsourcen van de inkoopfunctie bij Mijzo

De Riethorst Stromenland, Volckaert en Schakelring, drie zorgorganisaties in Midden- en West- Brabant, zijn per 1 januari 2021 gefuseerd. Samen gaan zij verder onder de naam Mijzo. Mijzo staat voor grote maatschappelijke uitdagingen, waaronder de toenemende zorgvraag, de krapper wordende arbeidsmarkt en de betaalbaarheid van de zorg. Daarnaast spelen er thema’s als veiligheid, duurzaamheid, beschikbaarheid en digitalisering. De veranderende vraag en omgeving maken dat Mijzo flexibel moet worden (in)gericht om de diverse uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Na de fusie is de inkoopfunctie onder druk komen te staan. Mijzo bleek niet in staat om voldoende inkoopcapaciteit én kwaliteit uit de markt te halen. Het outsourcen van de inkoopfunctie bleek de gewenste oplossing.

Image

In het kort

Mijzo
Quotee
Lindsey Peters

Consultant Zorg (Inteon)

De ondersteuning van Inteon

Inteon heeft de inkoopfunctie van Mijzo overgenomen en biedt daarmee de gevraagde kwaliteit, professionaliteit, continuïteit en flexibiliteit. De in gezamenlijkheid ontwikkelde visie op inkoop, vormt een afgeleide van de visie op zorg. De inkoopfunctie draagt daarmee (in)direct bij aan het realiseren van de gestelde organisatie- en projectdoelstellingen. Door op inventieve, slimme wijze samen te werken creëren we een inkoopfunctie die steeds naadloos aansluit op wat Mijzo op dat moment nodig heeft. Kortom Inkoop als katalysator voor vernieuwing!

Image

De inkoopfunctie van Mijzo wordt, op basis van het inkoopjaarplan, stelselmatig doorontwikkeld.  Op basis van vooraf overeengekomen ambities, kaders en randvoorwaarden. De voorkomende inkoopdossiers zijn belegd bij het (vaste) team inkopers en waar nodig wordt externe (inkoop) expertise ingevlogen. De vastgestelde inkoopkalender is leidend voor het bepalen van de prioriteit en noodzakelijke capaciteit. De inkoopselectietrajecten worden in gezamenlijkheid transparant, objectief en professioneel (TOP) opgepakt en afgerond. Daarmee blijven vraag en aanbod in balans en kan adequaat invulling worden gegeven aan de maatschappelijke opgave van Mijzo.

Verder praten over outsourcing? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Quotee
Lindsey Peters

Consultant Zorg (Inteon)

meer cases
Image
Royal koopmans- succesvolle inzet van specifieke expertise bij aanleg kade
Image
Outsourcen inkoopfunctie bij Kind & Co Ludens
Image
Kwartiermaker (door)ontwikkeling bij Zorggroep Maas & Waal
contact

Kom in contact met Adjust

Meer weten over de dienstverlening van Adjust?

Stuur Lindsey Peters een bericht

"*" geeft vereiste velden aan