Adjust
icon-arrow-right

Royal koopmans- succesvolle inzet van specifieke expertise bij aanleg kade

Royal Koopmans is een Nederlands bedrijf met een lange geschiedenis in de maalindustrie. Het is gespecialiseerd in het produceren en leveren van hoogwaardig meel en andere graanproducten. Het assortiment van Koopmans omvat een breed scala aan meelsoorten, bakmixen en andere gerelateerde producten voor zowel consumenten- als professionele markten.

Image

In het kort

Royal Koopmans
Quotee
Stefan Spekreijse

Directeur Bouw & Infra

De ondersteuning van Adjust

De kade bij Royal Koopmans in Leeuwarden is aan vervanging toe. De huidige kade verkeert in een dusdanige technische staat dat deze niet vervangen kan worden en daarom wordt er een nieuwe kade voor de oude kade geplaatst. Royal Koopmans had al een aannemer in de hand genomen voor een mogelijke oplossing/ontwerp, maar heeft vanwege de benodigde specifieke expertise aan Adjust gevraagd om het contracteringsproces met de aannemer te begeleiden.
In het voortraject hebben Royal Koopmans en de aannemer gezamenlijk een voorlopig ontwerp (VO) opgesteld met een bijbehorende raming. Voor de verdere samenwerking is gekozen voor een bouwteamachtige constructie met medewerking van Adjust. Dankzij de goede communicatie en samenwerking was het mogelijk om zonder bouwteamovereenkomst snel door te werken naar een uitvoeringsovereenkomst. Dit bespaarde tijd en geld en hield de focus op het te behalen eindresultaat. Open en transparante communicatie bleef hierbij essentieel.

Image

Na het aanscherpen van het VO tot een definitief ontwerp (DO) heeft Adjust de raming getoetst op marktconformiteit. Tegelijkertijd heeft Adjust gewerkt aan een aannemersovereenkomst met bijlagen onder de UAV. Beide producten zijn met de aannemer en Royal Koopmans besproken en aangevuld. Vervolgens is een risico analyse uitgevoerd, wat leidde tot een risico reservering  voor beide partijen. Dankzij de goede samenwerking in de ontwerpfase is onder begeleiding van Adjust een contract gesloten met de aannemer. Hierbij zijn duidelijke afspraken  gemaakt over de uitvoering, zowel technisch als op de planning, risico’s en verzekeringen. Het DO wordt nu naar een uitvoeringsontwerp gebracht om vervolgens de uitvoering te starten.

Verder praten over consultancy? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Quotee
Stefan Spekreijse

Directeur Bouw & Infra

meer cases
Image
Outsourcen inkoopfunctie bij Kind & Co Ludens
Image
Kwartiermaker (door)ontwikkeling bij Zorggroep Maas & Waal
Image
Outsourcen inkoopfunctie bij Amalia Zorg
contact

Kom in contact met Adjust

Meer weten over de dienstverlening van Adjust?

Stuur Stefan Spekreijse een bericht

"*" geeft vereiste velden aan