Adjust
icon-arrow-right

Structuur en een Auping-brede werkwijze

‘Materialen en grondstoffen vormen een eerste levensbehoefte voor het bedrijf, want zonder valt weinig te produceren’, vertelt Manager Procurement Arjan van der Plas. Met zijn team heeft Van der Plas een belangrijk aandeel in de continuïteit van de organisatie, zowel Product Related (PR) als Non-Product Related (NPR).

Image

In het kort

Auping
Quotee
Wiebe van der Weerd

Directeur Privaat

Grip op uitgave door stroomlijnen inkoop

De uitdaging lag in het besparen op de NPR-uitgaven. Om meer grip te krijgen op deze uitgaven dient Team Inkoop eerder betrokken te worden bij het inkoopproces. Pas aan het eind van het proces werd Inkoop betrokken. Vervolgens is besloten het inkoopproces te stroomlijnen naar een gecoördineerde Inkoop. Om hierin snel slagen te halen is, naar aanleiding van positieve ervaringen en relevante ervaring, de samenwerking tussen Auping en ons tot stand gekomen.

Image

Structuur en een Auping-brede werkwijze waren het doel van de opdracht, met als uitkomst ‘meer waarde voor je geld’. Het traject startte met een inkoopanalyse, bestaande uit een kwalitatieve analyse en een financiële analyse. Al met al, de basis van de uiteindelijke besparingen. Contracten en het leveranciersbestand zijn herzien, maar dat was niet de grootste slag die behaald is. De grootste slag is behaald door het inkoopbeleid te optimaliseren, hierbij zijn de stappen in het inkoopproces en het autorisatiebeleid ook meegenomen. Een toolkit met formats en standaarden is als ondersteuning toegevoegd aan het beleid.

We hebben een eerste, belangrijke stap gezet in de interne bewustwording van het onderwerp NPR en de rol van inkoop daarin.

Van der Plas, kijkt enthousiast terug op de samenwerking met consultants van Adjust. ‘We zijn nu bezig om de NPR-inkoop voerder te professionaliseren.’ 

Het project is in negen maanden tijd succesvol afgerond. Een concreet resultaat met nieuwe contracten met tal van leveranciers, waardoor meer waarde gecreëerd is met hetzelfde budget als voorheen.

Verder praten over consultancy? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Quotee
Wiebe van der Weerd

Directeur Privaat

meer cases
Image
Royal koopmans- succesvolle inzet van specifieke expertise bij aanleg kade
Image
Outsourcen inkoopfunctie bij Kind & Co Ludens
Image
Kwartiermaker (door)ontwikkeling bij Zorggroep Maas & Waal
contact

Kom in contact met Adjust

Meer weten over de dienstverlening van Adjust?

Stuur Wiebe van der Weerd een bericht

"*" geeft vereiste velden aan