Adjust
icon-arrow-right

The Next Step inkoopfunctie Gemeente Montferland

De gemeentelijke organisatie van Montferland was volop in beweging. Wij kregen het verzoek om te helpen bij het verder professionaliseren van inkoop binnen de gemeente. Een deel hiervan (o.a. contractregister en verplichte ordernummers) was door de organisatie al zelf opgepakt. Er was de wens om de betrokkenen bij inkoop te ondersteunen (ook de decentrale inkopers) door overdracht van kennis en het actualiseren van standaard documentatie. Ook was er behoefte aan een tijdelijke “hands-on” inkoper om te helpen bij actuele inkoop vraagstukken.

Image

In het kort

Gemeente Montferland
Quotee
Judie Agterof

Consultant Publiek

De ondersteuning van Adjust

Na inventariseerde gesprekken met direct betrokkenen (o.a. afdelingshoofden en de medewerkers van het cluster inkoop) om een duidelijk beeld te krijgen van het inkoopproces bij de gemeente hebben wij samen met het Afdelingshoofd Middelen een analyse gemaakt en bepaald waar de focus op kwam te liggen. Dit werd grip en controle opgehangen aan de Plan Do Check Act Cyclus. Tussentijds zijn de bevindingen en de vervolgstappen frequent gedeeld met het MT. Gedurende het traject is ook inzichtelijk gemaakt wat de capaciteit was van het cluster inkoop. Het bleek dat afdelingen de duidelijke wens hadden om door inkoop ondersteund te worden en dat was met het aantal beschikbare FTE’s niet haalbaar.
Onze specialist Judie Agterof heeft daarnaast een aantal projecten proactief opgepakt, om zodoende de nieuwe werkwijze optimaal te laten landen. Vanuit haar expertise en aanpak heeft ze verschillende afdelingen meer vertrouwen en inzage gegeven in de mogelijkheden binnen inkoop.

Image

Het cluster inkoop bij de gemeente Montferland is inmiddels een proactieve en deskundige partner voor de gehele organisatie o.a. door een up-to-date inkoopkalender, een toolkit met templates en procedures en met een geactualiseerd inkoopbeleid. Na het vertrek van onze specialist is er een extra inkoopadviseur aangenomen om de ambities van het cluster verder te verwezenlijken.

Verder praten over consultancy? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Quotee
Judie Agterof

Consultant Publiek

meer cases
Image
Royal koopmans- succesvolle inzet van specifieke expertise bij aanleg kade
Image
Outsourcen inkoopfunctie bij Kind & Co Ludens
Image
Kwartiermaker (door)ontwikkeling bij Zorggroep Maas & Waal
contact

Kom in contact met Adjust

Meer weten over de dienstverlening van Adjust?

Stuur Judie Agterof een bericht

"*" geeft vereiste velden aan