corner Banner

 • Branche expert

 • Focus op contractmanagement & inkoop

 • No-nonsense consultancy

Grip op alle aspecten van het inkoopproces

Sourcing, risicoreductie, waardecreatie en kostenmanagement zijn sterk verbonden met de kern van uw organisatie. Of het nu gaat om het inkopen van directe materialen en diensten of indirecte materialen en diensten: besluiten op dit gebied hebben impact op het bedrijfsresultaat. Hoe boeken inkoopafdelingen structureel meer winst op dit gebied?

De kansen: slim en efficiënt inkopen van overige diensten en producten

Het gunstig inkopen van grondstoffen voor primaire producten is door inkoopafdelingen meestal uitstekend geregeld. De grootste kansen liggen veelal in het slim en efficiënt inkopen van overige diensten en producten. Van tijdelijke arbeid tot verpakkingsmateriaal.

Maar waar begint u?

Wat zijn de kosten drivers? Wat is de beste contractvorm? Welke marktontwikkelingen spelen? Is een aanbod van een bestaande leverancier ook werkelijk de beste optie? Vaak ontbreekt gespecialiseerde categoriekennis, kennis van geavanceerde tools en methodieken in organisaties om de beste keuzes te kunnen maken.

Professionaliseren van het complete inkoopproces

Voor maximaal resultaat kijken we naar kosten, risico en waardecreatie. Dus ja, we kijken verder dan de laagste inkoopprijs. We werken aan het professionaliseren van het gehele inkoopproces. Hierin speelt sourcing een belangrijke rol. Sourcing is als het bespelen van een viool: iedereen krijgt er geluid uit, maar hoe wordt het mooie muziek? Data zijn er in overvloed, maar wat zijn relevante gegevens om de béste keuze te maken?

Grondige categorie-expertise

Het uitvoeren van een goed sourcing project vraagt veel kennis en ervaring. Grondige categorie-expertise is hiervoor noodzakelijk. Dat hebben de consultants van Adjust op tal van gebieden, gecombineerd met inzicht in de bedrijfsstrategie, relevante marktontwikkelingen en contract-juridische kennis.

Inkoopsystemen

We selecteren relevante data met verschillende geavanceerde inkoopsystemen voor spend management, sourcing, scenario analyse, contract- en leveranciersmanagement. 

Telkens zetten we voor onze klant een stap extra om het beste resultaat te bereiken. Leveren technische specificaties onvoldoende resultaat op? Dan werken we op basis van functionele specificaties, om tot de meest innovatieve oplossing te komen.

Gedetailleerde analsye

Deze gedegen en gedetailleerde analyse is de basis voor sourcing projecten – en deze projecten bieden we zelfs aan op wereldniveau. Adjust is oprichter van The Global Sourcing Alliance, een wereldomspannend netwerk van inkoopadviesbureaus die sterk zijn in sourcing. Met onder andere kantoren in China, de Verenigde Staten en Duitsland. Dit netwerk zetten we in om sourcing projecten op een wereldwijde schaal uit te voeren, op basis van lokale kennis.

Focus op slimste oplossing

We gaan voor u aan de slag op basis van tijd plus materiaal, of op basis van projectprijs. Ook ‘no cure, no pay’ is een optie. Zo stippelen we voor onze klanten de beste route uit voor het vinden van de slimste en meest kostenbesparende oplossingen.

Dankzij onze jarenlange ervaring met sourcing gaan uw bedrijfsresultaten er gegarandeerd op vooruit. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Kostenreductie die kan oplopen tot tientallen procenten;
 • Strak gestroomlijnde inkoopprocessen;
 • Grip op integraal ketenbeheer;
 • Dashboard voor zicht op geboekte resultaten;
 • Stevige, stabiele en betrouwbare relatie met leveranciers;
 • Betere positie in de markt ten opzichte van concurrenten.

corner Banner

Ervaringen van onze opdrachtgevers

Adjust zette de extra stap om de best mogelijke resultaten te boeken. Ze gebruiken geavanceerde technologieën die de toewijzing van routes aan transporteurs optimaliseert met als resultaat een grote besparing!
company logo
Cornel van Gelderen

Supply Chain Manager Duyniebeuker

Adjust kenmerkt mij als een zeer betrouwbare, prettige, flexibele partij. Diepe kennis van markten en pakketten en bovendien gedreven om altijd het maximale voor haar klant te behalen.
company logo
Frank Ronkes

Manager Corporate Procurement Aviko

We hebben met de consultants van Adjust uitstekende resultaten geboekt. Het zijn team spelers waarmee we goed kunnen samenwerken.
company logo
Piet van den Ban

Procurement Director Continental Bakeries

Een greep uit onze opdrachtgevers

 • Logos
 • Logos
 • Logos
 • Logos
 • Logos

Adjust over...

Tender-, contractmanagement & resultaatsverbetering


No items found

corner Banner